Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Julbakstips!

Publicerad,

På torsdag kommer några vänner hem till mig och vi ska baka julgodis.
Ska bli super mysigt. Men jag har lite svårt att komma på vad man kan göra för gott.
Knäck, kola, ischoklad är ju standard. Men finns det något mer?

Har ni några goda julgodisrecept att bjuda på?

11 Kommentarer

  1. smält choklad med hackade nötter funkar alltid.. brukar göra det i iskuber..

  2. Har inte provat själv men har hört att det här ska vara en höjdare: http://www.recept.nu/1.126537/leila_lindholm/efterratter_godis/leilas_rocky_road

  3. Ni måste baka tandläkarskräck, det är som chokladkola med cornflakes i. Supergott 🙂 receptet kan du få ikväll, nu ska jag till jobbet. Puss

  4. Leilas rocky roades är supergoda och lätta att göra. Men jag brukar byta ut mörk choklad till ljus. De flesta gillar ju inte mörk…

  5. Du va då en fin kvinna! 😀 hur mår du?

  6. Fin blogg !
    Allt bra idag ? 😉

  7. Hemmagjorda Snickers är gott!

    1 burk jordnötssmör med bitar
    1 dl socker
    2 dl sirap
    1 liter puffat ris
    1 dl kokos
    200gr blockchoklad ljus/mörk efter smak

    Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull.
    Rör om och låt det nästan koka upp, det bränns lätt.
    Ta av kastrullen från plattan.
    Blanda i ris och kokos.
    Bred ut på bakplåtspapper i en form.
    Smält blockchokladen och bred ut på kakan.
    Skär i bitar innan den stelnar helt.
    Låt sedan stelna och förvara i kylen.

  8. Rischoklad och mintkyssar får man juh inte glömma… 🙂

  9. Jag brukar köpa nougat på bit och blanda skära ut små fyrkanter som jag lägger i knäckform, fyller upp med blockchoklad och så strör jag över lite krossad mandel. Enkelt o gott! Man kan använda mandelmassa istället för nougat om man vill. Så det är mitt enkla lilla tips! 🙂

  10. Oh vad mysigt! Chokladtryffel är godast av allt. Sen är det väldig gott med snöbollar o fudge också! 🙂 Allt bra annars? Är det bättre med halsen nu? Kram

  11. Vi brukar göra något som vi brukar kalla för älgtollar (mest eftersom de har en tendens att de ut så när man gjort några)

    Man tar hasselnötskärnor och rostar. De lägger man i en lagom stor bit nougat. Efter man rullat dem lägger man dem ett tag i frysen. Efter de fått ligga där ett tag så rullar man dem i smält choklad. Om de inte är frysta/kalla så är det en stor risk att de smälter…

    Verkligen supergoda är de =)

Lämna ett svar till Anonym Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *