Här kommer recept på min midsommardessert, som var en ljuvligt sommrig och god jordgubbscheesecake, på kladdkaksbotten.
En jätte somrig och god dessert.
Kladdkaksbotten:
- 100 g smör
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
.
Cheesecake fyllning:
- 5 st passionsfrukter (saften)
- 200 g Philadelphiaost
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 st äggulor
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl jordgubbar (som ska mosas)
Garnering:
- Färska jordgubbar
Gör såhär:
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
- Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem genom en sil. Du ska endast använda saften.
- Mosa jordgubbarna nogrrant så det inte är mycket bitar kvar.
- Vispa sedan philadelphiaost, socker och vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget.
- Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmoset.
- Häll smeten över botten.
- Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.
.
.
En riktig sommardröm! Perfekt att ha i frysen och ta fram när du behöver ha något gott att bjuda på.