Vill ni unna er något extra gott till helgens frukost, så kan jag tipsa om de här krabbelurerna.
En liten sockerkick kan man få unna sig ibland 🙂
Jag lovar att ni blir extra poppis hos barnen.
Ingredienser:
2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
1 dl mjölk
Smör att steka i
Socker & kanel att vända i
Gör så här:
Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker lite fluffigt. Tillsätt mjölken och sikta successivt i mjölet som är utblandat med bakpulvret.
Rör till en jämn och slät med (lite tjockare)
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme, och klicka i smeten till små plättformade krabbelurer.. Gör 3-4 krabbelurer åt gången i stekpannan. Låt dem långsamt tillagas på medelhög värme ca 2-3 min per sida. Ta upp dem och vänd dem i socker & kanelblandningen. Servera direkt!
Hur enkelt? JÄTTE. Tar max 10 min att göra dessutom.