Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Himmelskt bröd – Recept!

Ett bröd som alltid får högsta betyg här hemma, är det här brödet.
Himmelskt bröd som de så fint heter passar verkligen in, för det är himmelskt gott!

Höstdagar som dessa när det är kallt och ruggigt, så passar det perfekt att baka gott bröd, som man kan njuta av tillsammans med en kopp varm té eller oboy. Ät till kvällsmat, frukost, eller varför inte ett mellis?

Ingridienser:
25 gram jäst
5 dl vatten 37 gradigt
1dl mjölk
2 tsk salt
1 msk honung
5 dl vetemjöl special fullkorn
6 dl vetemjöl + 2 dl till utbakningen

Gör såhär:

Smula jästen i en bunke, och blanda i vatten och mjölk och häll det över jästen så det blandar sig.
Tillsätt salt, honungen och mjölet. Arbeta snabbt den lösa degen och strö över lite vetemjöl.
Lägg på en bakduk och låt degen jäsa 1 1/2 timma (den ska bara jäsa en gång)

Sätt ugnen på 250 grader. Strö ut ½- 1 dl vetemjöl på bakbordet och tippa försiktigt ut degen.
Obs! Knåda inte, jäsbubblorna ska vara kvar.

.
Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, ca ½ dl.
Platta försiktigt ut degen med handen till ca 30×40 cm. Skär degen snabbt, enklast med en degskrapa, i 6-7 cm smala remsor. Dela varje remsa i 2-3 delar på snedden. Det gör inget om bröden inte får samma form, bara de har ungefär samma storlek.
Lägg bröden på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda direkt i mitten av ugnen i 8-9 minuter.
Låt svalna utan bakduk så blir brödskorpan frasig och fin.
.
Servera med smör och gott pålägg med grönsaker och njut!

 

bröd1_bröd-2_bröd-3_bröd4

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats