Hur underbart väder bjuder inte Sverige på just nu? Det gör verkligen att man har betydligt mindre ångest för att vara hemma i Sverige igen. Kunde ju fasen sola i bikini när jag låg i lä här hemma igår.
Vi träffade våra kära vänner Kicki och Rickard igår, och satt ute i loungen och bara njöt av de härliga vädret länge. Trotsade kylan när solen gått ner och tog fram gasolvärmarna som värmde gött.
Kvällens grillning blev hemmagjorda hamburgare och tänkte komma med några små grilltips som gör dina burgare så mycket godare och bättre.
Till att börja med, använd dig av mald högrev, det gör att hamburgarna blir extra luftiga och smakrika. Men blanda gärna i lite fettspäckat kött, ex sidfläsk för att få den absolut bästa köttet till dina burgare.
Krydda rikligt med salt och peppar och blanda i barbequesås och blanda runt. Vi provade en ny barbequesås igår från Jack Daniels. Den var god, lite rökig i smaken.
Ett annat tips för att få fin och jämn form på hamburgarna är att använda er av en hamburgerpress. Weber har en bra och prisvärd. Där kan du välja på om du vill ha 125 gr hamburgare eller 250 gram. Dessutom blir alla i jämna storlekar och är då lättare att grilla.
Servera helst med hemmagjorda bröd också. För vår del fick de dock bli köpebröd igår.
Gott tillbehör till är att grilla på lite bacon, majs, och gärna göra en hemmagjord coleslove..