Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Gratinerad hummer !

Hummer är väl så mycket nyår som det bara kan bli. Vi äter ofta hummer på nyårsafton, i olika former, men denna är en stor favorit hos mig.

Gratinerad hummer med smak av bla. västerbottenost. Det smälter i munnen och man vill oftast ha MER!

 

Till gratineringen av 3 st hummrar (dvs 6 halvor)

2 msk smör
3 st schalottenlök
3 st persiljestjälkar
2 msk vetemjöl
6 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
4 st äggulor
1 dl riven Västerbottenost
salt
peppar
1 dl dill

Gör såhär:

Dela hummern längs med kroppen och ta ur stjärten och dela den i bitar. Krossa klorna så man kommer åt köttet.
Skär köttet i lagom bitar och
Lägg tillbaka stjärtbitarna i hummerskalet.
Sen gör du såsen. Smält smöret i botten på en kastrull och sautera löken och persiljestjälken, pudra ner mjölet och rör om.
Häll i vinet och grädden, låt koka upp under omrörning. Låt sjuda i cirka 10 minuter, ta av såsen från värmen och lägg ner osten och äggulorna.
Smaka av med salt och peppar, lägg i den hackade dillen.

Häll över såsen och gratinera hummern på övervärme tills ytan blir gyllengul.

 

 

nyår 3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats