Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Cheesecake i glas!

En perfekt dessert på nyår, när man är mätt av all god mat, men ändå vill ha något sött, är cheesecake.
Super enkelt och tar ingen som helst tid att göra.
Gör dom i portionsglas för en lyxigare känsla.

För 4-6 portioner
Digestivekex
2 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
3/4 dl strösocker

Kompott
3-4 dl frysta bär.
½ dl Socker
1 tsk Vaniljsocker
Jordgubbar / andra färska bär som garnering.

 

Börja med lägga de frysta bären i en kastrull, och låt det kokas ihop till en sylt. Tillsätt lite socker om man inte vill ha det så syrligt.
Ställ in i kylen och låt svalna.
När det är dags att äta efterrätten kan du krossa kexen.
Vispa sedan grädden, inte allt för hårt. Blanda philadelphiaosten med och sockret och rör ner i grädden.
Sen lägger du upp snyggt i glas, varva krossade kex, creemecheese blandningen och kompotten.
Dekorera med jordgubbar eller andra bär, och kanske lite citronmellis.

 

sommarcheesecake

sommarcheesecake 1sommarcheesecake

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats