Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Frusen cheesecake på kola & pepparkaksbotten!

Publicerad,

Här kommer ett tips på dessert såhär i juletid.
Frusen cheesecake på kola & pepparkaksbotten, toppat med lingon. Väldigt goda & juliga smaker tillsammans..

Ingredienser :
200 g pepparkakor
50 g smör
2 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljpulver
200 g Philadephia ost
2 dl grädde
2 äggvitor
1 burk karamelliserad mjölk

 

Gör såhär:

Mixa ihop pepparkakor till smulor. Smält smöret och blanda med pepparkakskrosset. Tryck ut massan i formen och ställ i frysen. Gör under tiden glassmeten.

Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt.
Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en skål.
Vispa sedan upp grädden i en ny skål. Vispa ner philadelphiaosten i ägggulevispet.
Rör även ner grädden och vänd till sist ner äggvitan..

Taut formen ur frysen och bred på en burk karameliserad mjölk (kola) i ett jämnt lager.
Häll på glassmeten. Täck formen med folie och ställ i frys minst 8 h, gärna över natten.
Dekorera gärna med lingon vid servering.

 

julcheesecake1 julcheesecake2

2 Kommentarer

  1. Serveras den frusen eller tinad ?

Lämna ett svar till sandrasblogg Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *