Här kommer ett tips på dessert såhär i juletid.
Frusen cheesecake på kola & pepparkaksbotten, toppat med lingon. Väldigt goda & juliga smaker tillsammans..
Ingredienser :
200 g pepparkakor
50 g smör
2 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljpulver
200 g Philadephia ost
2 dl grädde
2 äggvitor
1 burk karamelliserad mjölk
Gör såhär:
Mixa ihop pepparkakor till smulor. Smält smöret och blanda med pepparkakskrosset. Tryck ut massan i formen och ställ i frysen. Gör under tiden glassmeten.
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt.
Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en skål.
Vispa sedan upp grädden i en ny skål. Vispa ner philadelphiaosten i ägggulevispet.
Rör även ner grädden och vänd till sist ner äggvitan..
Taut formen ur frysen och bred på en burk karameliserad mjölk (kola) i ett jämnt lager.
Häll på glassmeten. Täck formen med folie och ställ i frys minst 8 h, gärna över natten.
Dekorera gärna med lingon vid servering.
Serveras den frusen eller tinad ?
Kicki. Den ska stå framme ca 20 min innan man serverar den ?