Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Frusen cheesecake på kola & pepparkaksbotten!

Här kommer ett tips på dessert såhär i juletid.
Frusen cheesecake på kola & pepparkaksbotten, toppat med lingon. Väldigt goda & juliga smaker tillsammans..

Ingredienser :
200 g pepparkakor
50 g smör
2 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljpulver
200 g Philadephia ost
2 dl grädde
2 äggvitor
1 burk karamelliserad mjölk

 

Gör såhär:

Mixa ihop pepparkakor till smulor. Smält smöret och blanda med pepparkakskrosset. Tryck ut massan i formen och ställ i frysen. Gör under tiden glassmeten.

Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt.
Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en skål.
Vispa sedan upp grädden i en ny skål. Vispa ner philadelphiaosten i ägggulevispet.
Rör även ner grädden och vänd till sist ner äggvitan..

Taut formen ur frysen och bred på en burk karameliserad mjölk (kola) i ett jämnt lager.
Häll på glassmeten. Täck formen med folie och ställ i frys minst 8 h, gärna över natten.
Dekorera gärna med lingon vid servering.

 

julcheesecake1 julcheesecake2

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats