Fröigt knäcke – recept!
Blev så sugen på att göra mitt hemmagjorda frö knäcke imorse, så det gjorde jag direkt innan dagens projekt satte igång.
Det är ju så himla enkelt och smidigt att göra det och mumsigt så man nästan kan äta det som snacks.
För 3 plåtar behöver du:
5 dl vatten
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1 dl linfrön
4 dl majsmjöl
2 tsk salt
1 dl rapsolja
Flingsalt att strö över
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader varmluft. (Då kan du grädda alla 3 plåtar samtidigt)
Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om ordentligt.
Koka upp vattnet och häll i skålen tillsammans med oljan.
När du blandat allt ordentligt så delar du upp smeten i 3 lika delar på plåtarna som är klädda med bakplåtspapper.
Ta ett extra bakplåtspapper som du kan använda för att platta ut smeten till ett tunt, tunt lager.
Dra händerna över bakplåtspappret eller använd en kavel.
Strö sedan över lite Flingsalt och sätt in i ugnen i 1 h.
När det gått en timme kan du stänga av värmen och låta det stå kvar i ugnen med stängd lucka till knäcket svalnat.
( om ni tar ut det direkt kan det bli segt istället för krispigt.)
Lycka till!!
Hur rekommenderar du att göra om man inte har varmluftsugn?
Viktoria. De går säkert lika bra med över och undervärme.