Om ni inte bestämt er för vilken tårta ni ska göra till midsommar, så kan jag varmt rekomendera denna.
En blandning av sockerkaksbotten och marängbotten, täckt med grädde och sommarbär.
Det blir en så god botten när man blandar sockerkaksbotten med lite krispig maräng.
Sockerkaksbotten:
75 gr margarin
1 dl socker
4 äggulor
1,5 dl vetemjöl
2 msk mjölk
Marängbotten:
4 äggvitor
2 dl socker
1 påse flagad mandel (ca 25 gram)
Gör såhär:
Täck botten i en långpanna (30*40 cm)Rör margarin och socker. Tillsätt äggulor, en i taget, Rör till porös smet.
Blanda mjölet och bakpulveret, rör ned det tillsammans med mjölken.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ner sockret.
Bred ut sockerkakssmeten i långpannan, sedan marängsmeten över. Strö på flagad mandel.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 20 minuter.
Låt kakan kallna. Lossa den från pappret och dela botten på mitten.
Lägg grädde på ena botten, (marängsidan uppåt)
Lägg över den andra botten, täck med grädde och massor av sommarbär.