Kyckling med cashewnötter. En av mina favoriträtter när man är i Thailand.
Den här rätten är fräsch, lättlagad och god!
För ca 6 portioner behöver du:
Olivolja
1 kg tunt skivad kycklingfilé
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 stor morot
250 gr broccoli i buketter
1 rödlök i båtar
2 hackade vitlöksklyftor
½ purjolök i tjocka skivor
1 röd paprika i bitar
125 gr sockerärtor
1,5 dl sweet chilisås
0,5 dl Oystersås eller Hoisinsås (jag använde Hoisin)
150 gr torrostade cashewnötter
Jasminris eller nudlar
Gör såhär:
Börja med att skära kyckling och grönsaker och sätt på riset.
Hetta upp en stekpanna eller wokpanna med olivolja, och stek kycklingen tills den nästan är klar. Krydda med halva mängden salt och peppar. Lägg sedan kycklingen åt sidan.
Woka grönsakerna i samma heta panna i olivolja. När du har ungefär den konsistens du önskar ha grönsakerna, så häller du i kycklingen och steker ytterligare ett par minuter.
Smaksätt med sweet chilisås och Hoisinsåsen och låt den puttra någon minut, tillsätt nötterna och smaka av med resterande salt och peppar.
Servera med Jasminris eller nudlar.
Smaklig Måltid!