Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Dagens middagstips- Fläskfilé i krämig dragon & senapssås!

Här kommer ett riktigt smarrigt middagstips. Fläskfilé i krämig dragon & senapssås!
Ett recept jag fått tipsat av min syster. Men som jag ändrade om lite.
Jag åt med bönpasta, vilket fungerar alldeles utmärkt såhär mitt i veckan. Men vill man äta detta på helgen och få det lite festligare, så passar det jättebra med rotfrukter i ugn.

  • 1 fläskfilé
  • 4 dl grädde
  • 1.5 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk honung
  • Salt och peppar

 

  • Putsa fläskfilén och skär i ca 2,5 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn snabbt i olja och smör. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
  • Vispa ur pannan med grädde och kalvfond. Tillsätt dragon och dijonsenap och låt koka ihop under några minuter. Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar.
  • Lägg tillbaka fläskfilén och ev köttsaft i pannan och låt koka med i ca 3 minuter.
  • Servera fläskfilén i sin sås och servera med färsk pasta, bönpasta, ris eller rotfrukter.

 

2016-02-18 (9)_2016-02-18 (1)_ Fläskfilé med dragonsås

 

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats