Dagens middagstips- Fläskfilé i krämig dragon & senapssås!
Här kommer ett riktigt smarrigt middagstips. Fläskfilé i krämig dragon & senapssås!
Ett recept jag fått tipsat av min syster. Men som jag ändrade om lite.
Jag åt med bönpasta, vilket fungerar alldeles utmärkt såhär mitt i veckan. Men vill man äta detta på helgen och få det lite festligare, så passar det jättebra med rotfrukter i ugn.
- 1 fläskfilé
- 4 dl grädde
- 1.5 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- 2 tsk torkad dragon
- 1 msk pressad citronsaft
- 2 tsk honung
- Salt och peppar
- Putsa fläskfilén och skär i ca 2,5 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bryn snabbt i olja och smör. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.
- Vispa ur pannan med grädde och kalvfond. Tillsätt dragon och dijonsenap och låt koka ihop under några minuter. Smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar.
- Lägg tillbaka fläskfilén och ev köttsaft i pannan och låt koka med i ca 3 minuter.
- Servera fläskfilén i sin sås och servera med färsk pasta, bönpasta, ris eller rotfrukter.