Dagens middagstips är fläskfilé i ugn med oliver och smak av medelhavet, toppad med krispig parmaskinka.
En enkel och smidig rätt som sköter sig självt i ugnen. Serveras med ris, klyftpotatis eller en god sallad.
Du behöver:
- 600 g fläskfilé
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk Smör
- 4 vitlöksklyftor
- 1 zucchini ca 300 g
- 1 dl svarta oliver
- 2 msk hackad rosmarin
- 3 dlmatlagningsgrädde
- 2 msk balsamvinäger
- 2 msk konc kalvfond
- 4 skivor prosciutto
Sätt ugnen på 200°. Dela köttet i 8-10 bitar. Salta, peppra och bryn dem i smör i en stekpanna.
Skala och skiva vitlöken. Skär zucchini i bitar.
Lägg kött, grönsaker och oliver i en långpanna. Krydda med rosmarin och häll på grädde blandad med vinäger och fond.
Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem samtidigt högt upp i ugnen ca 10 min. Låt kallna. Smula skinkan över kött och grönsaker vid servering.
Smaklig måltid!
Men fy så gott! 🙂 Det ska testas!
KRAMAR
Åh de här lät gott! De måste jag testa 🙂