Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Dagens middagstips!

Publicerad,

Idag provade vi ett recept som jag fått av en läsare här inne på bloggen och det var super gott, så självklart vill jag ju dela med mig av det till er.

Jätte kul att få recept och inspiration från er, så fortsätt gärna med det!!

Dagens middag blev Franska örtbiffar med ugnsrostade rotsaker.
(Vi hade turen och fick middagen tillagad av Claes föräldrar som ville bjuda oss på middag. Så jag behövde bara dela med mig av receptet, så lagade dom .. LYX!)

Recept för 4 personer.

Ugnsrostade rotsaker:
Välj rotsaker efter smak och skala och skär i lagom bitar och ha i ugnen i ca 30 min på 200 grader.
Vi hade potatis, morötter, rödlök, palsternacka och kolrot.
(Obs, om ni har rödlök, lägg i den de sista 10-15 min, för annars blir de svarta)

Franska örtbiffar:
600 gr köttfärs
2 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk franska örter
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl matlagningsgrädde

Rör allt detta samman och forma till biffar i valfri stl.
Stek dom i en panna och gör sedan såsen över biffarna

3 dl matlagningsgrädde
2 tsk koncentrerad kalvfond
1 tsk soja
1 tsk franska örter.

Smaklig måltid!
Vi alla tyckte det var jätte god smak och det var inte speciellt svårt att tillaga.

2 Kommentarer

  1. Okej, då finns dom nog inte kvar men de är verkligen tjusiga =)

    mvh martina.

  2. väldigt gott recept 😉

    kan ge ett till när jag ändå är på G 😀

    600g fiskblock
    500 g räkor med skal
    1 dl dill
    1 ½ lime
    5 dl mjölk
    3 msk mjöl
    2 msk smör
    1 dl ost
    salt och peppar

    lägg fiskblocket i en ugnsfast form
    smält smöret i en kastrull och blanda i mjölet och sedan mjölken.
    Lägg i räkorna (jag tof färdigskalade räkor 400 g) och även dillen och häll såsen över fisken och pressa sedan lime över hela formen. Strö över lite ost på hela gratängen 😀

    in i ugnen i ca 30 min i 200 grader tills fisken är klar.

    servera till potatis och varma grönsaker 🙂

    (jag hade dock grädde i istället och då hällde jag grädde,räkor,dill och lime direkt ner i den ugnsfasta formen. alltså inget mjöl el smör då samma sak här vi vuxna får inte ta så mycket sås men barnen desto mer, passar även bra som GI mat:D)

Lämna ett svar till martina Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *