Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Citron och kycklingfärsås med smak av basilika

Här kommer ännu ett middagstips. Det här kommer ursprungligen frå Ica. Men är lite omgjort.
Kycklingfärs är något som man allt för sällan använder. Det är smalt och ett riktigt bra alternativ.
Här kommer recept på en kycklingrätt med pasta, som har goda syrliga smaker av citron, i en god kombination av Basilika.

 

  • ca 700 g kycklingfärs
  • olja
  • salt och peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • Pasta

 

  1. Koka upp pastavatten.
  2. Bryn färsen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och pressa i vitlöken.
  3. Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse och rör ner i färsen. Låt sjuda några minuter under omrörning.
  4. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Rör i citronskalet och smaka av med saften. Hacka basilikan och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Häll av pastan och servera med färssåsen och salladen.

Super enkelt och jätte mumsigt! 🙂

 

kycklingfärs 1 kycklingfärs 2

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats