Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Chokladkolapaj – recept!

Härromdagen bakade jag en chokladkolapaj, somvi smaskade i oss igårkväll som efterrätt.
Chokladlagret smakade som mjuk hemmagjord daimkola. Och tillsammans med lite grädde och skivad banan blev det jätte gott!

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
1 äggula
2 msk råsocker

Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
50 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
200 g mörk choklad

Hacka ihop pajdegens ingredienser till en smulig massa och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en pajform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Låt kakan stå kallt i 30 minuter. Grädda i 10 minuter, 225 C.

Koka upp grädde, smör och sirap, och sjud på svag värme i 10 minuter. Rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör om tills den smält. Låt krämen svalna något.

Häll krämen i pajskalet och låt stå svalt, gärna över natten så att krämen stelnar. Servera med vispad grädde och skivad banan.

 

20130316-160853.jpg

Tyvärr blev bilden halvkass men den togs ju med mobilen i mörker. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats