Här kommer ännu mer julgodis.
Dessa är ursprungligen mozartkulor, men jag bytte ut chokladen och toppade med en gnutta flingsalt på toppen. Lite lite salt framhäver och förhöjer chokladsmaken – det är därför man ofta har lite i smeten när man bakar kladdkaka eller brownies.
Det här behöver du till cirka 30 st julgodis :
150 gram nougat
200 gram mandelmassa
150 gram kvalitetschoklad med smak av havssalt
En liten gnutta flingsalt
Gör dina nougatkulor så här :
Ta fram den kylskåpskalla nougaten och skär upp i 30 stycken bitar.
Rulla varje bit till en rund liten boll. Skär sedan mandelmassan (rumstempurerad ) i 30 bitar, tryck ut varje bit med handflatan.Lägg nougatbiten i mitten och rulla ihop till en boll. Smält sedan chokladen över vatten bad, på svag värme. Och chokladdoppa sedan varje bit , låt överflödig choklad rinna av och strö över lite lite flingsalt, och låt stelna på bakplåtspapper.
Förvaras bäst svalt, i burk med lock.