Fortsätter att tipsa om lite efterrätter till Kräftskivan.
Här är en annan variant av blåbärscheesecake, men en blandning av hallon/blåbär och en syrlig god citronsmak.
Det här är en rätt jobbig cheesecake att göra, så du behöver tid på dig.
Du gör nämligen två olika fyllningar, så varje moment ska göras två gånger.Men jag lovar. Det är värt all tid!
Det här behöver du :
1/2 pkt digestiv
5-7 msk smält smör
Hallon/blåbär och citronfyllning :
(Du gör alltså en hallon/blåbär fyllning och en citron fyllning. Här är ingredienserna till båda)
200 + 200 gram philadelphiaost
3 + 3 äggulor
1 + 1 msk vaniljsocker
1 + 1 dl strösocker
3 + 3 äggvitor
3 + 3 vispgrädde
250 gram hallon 1 dl blåbär + 1 citron
Garnering : färska bär.
Gör så här :
Smula eller mixa digestivekexen och rör ihop med smält smör.
Tryck ut i en form med avtagbar botten. (Lägg gärna ett bakplåtspappet i botten, så du lättare kan föra över kakan på annat fat vid servering)
.
Börja med hallon & blåbärsfyllningen.
Mixa hallonen & blåbären till en slät sås.
Separera äggulorna i olika skålar.
Vispa ner 1 dl socker i äggulorna, och fortsätt med Philadelphiaosten, hallon/blåbärssåsen, och vaniljsockret ner i äggulesmeten. Vispa smeten slät.
.
Äggvitorna ska vispas hård – viktigt att skålen är ren. Så att du inte vispat något tidigare i denna utan att diska.
Även grädden ska vispas tjock och fluffig.
Sen vänder du ner innehåller i en burk och vänder runt tills det är blandat, men vänd så lite som möjligt.
.
Bred ut fyllningen över digestivbotten och ställ i frysen medan du fortsätter.
Det är dags att göra citronfyllningen, och då gör man samma moment.
Men istället för hallon/blåbär, så använder dig av skalet / samt saften en citron i smeten.
Bred fyllningen över hallonlagret.
Cheesecaken ska stå i frysen i minst 6 timmar. Men gärna över natten.
Servera med massa färska bär ovanpå.