Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Focaccia bröd – recept!

Ett riktigt gott bröd, som dessutom inte alls är svårt att göra är Focaccia.
Det är perfekt att ha som bröd på kräftskivan, eller bara äta till någon god soppa.

Jag använder mig utav Leilas recept. Använde en av smaksättningarna från henne och hittade på en egen.
Den ena smaksättningen jag använde var Körsbärstomater och färsk basilika. Den andra Svarta oliver och solroskärnor pumpafrön.

Till degen behöver ni följande:

  • 25 g (1/2 pkt) färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl god olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 7 dl vetemjöl special
  •   Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

 

Gör såhär:

  1. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
  2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
  3. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
  4. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
  5. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
  6. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
  7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. (Toppa med valfri smaksättning, eller ha det naturellt, vad ni nu önskar.
  8. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats