Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Biskvier – recept!

Publicerad,

Har ju glömt att dela med mig av receptet på mina biskvier. Måste tillägga att de är sjukt goda! Så oim ni har tid så rekomenderar jag er att prova.

Du behöver:

Biskvibottnar:

450 gram mandelmassa
3 st äggvitor
1,5 dl strösocker.

Smörkräm:

400 gram rumsvarmt smör
2 dl äggvita (ca 5 st äggvitor)
5 dl florsocker
3 msk kakao

Garnering:
300 gram mörk blockchoklad
En liten skvätt olja

Gör såhär:

Börja med bottnarna:
Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Fördela i mandelmassan och vispa till en jämn smet.
Spritsa ut smeten eller klicka ut den med hjälp av skedar. Baka i 175 grader 10-15 minuter. (Viktigt att titta på färgen, för ena plåten blev lite hårda i kanterna för mig trots att de inte var inne särskilt länge).
Var försiktig när du lossar bottnarna från pappret, funkar bra om man har möjlighet att låta pappret med biskvier ligga i frysen en stund.

Gör sedan smörkrämen. Vispa smöret ”pösigt”. Vispa äggvita och florsocker över varmt vattenbad. Det ska bli som marängsmet. Rör smeten kall och klicka i smöret. Smaksätt med cacao (kan även bytas ut till annan smak).

Sedan brer du krämen snyggt på undersidan av biskvierna, konformat. Låt dem stå i frysen en stund före chokladdoppning.

Sen är det dax att doppa biskvierna i choklad.
Smält chokladen, antingen i vattenbad eller i mikro. Blanda gärna i lite olja i chokladen för lite glansigare yta.
Doppa biskvierna i den smälta chokladen, låt biskvierna stå i kyl en stund innan servering.
Går jätte bra att frysa in och spara till andra tillfällen.

Lycka till!

 

2 Kommentarer

  1. Men gud va gooooooooooott Sandra!! Jag dör lite. När du lägger upp sånna här bilder, det är då jag funderar på om det verkligen är värt att vara sockerfri! haha

  2. Biskvier som är sååå gott! Mums!

    Tack för recept 😉

Lämna ett svar till Gabriella Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *