Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Biskvier – recept!

Har ju glömt att dela med mig av receptet på mina biskvier. Måste tillägga att de är sjukt goda! Så oim ni har tid så rekomenderar jag er att prova.

Du behöver:

Biskvibottnar:

450 gram mandelmassa
3 st äggvitor
1,5 dl strösocker.

Smörkräm:

400 gram rumsvarmt smör
2 dl äggvita (ca 5 st äggvitor)
5 dl florsocker
3 msk kakao

Garnering:
300 gram mörk blockchoklad
En liten skvätt olja

Gör såhär:

Börja med bottnarna:
Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Fördela i mandelmassan och vispa till en jämn smet.
Spritsa ut smeten eller klicka ut den med hjälp av skedar. Baka i 175 grader 10-15 minuter. (Viktigt att titta på färgen, för ena plåten blev lite hårda i kanterna för mig trots att de inte var inne särskilt länge).
Var försiktig när du lossar bottnarna från pappret, funkar bra om man har möjlighet att låta pappret med biskvier ligga i frysen en stund.

Gör sedan smörkrämen. Vispa smöret ”pösigt”. Vispa äggvita och florsocker över varmt vattenbad. Det ska bli som marängsmet. Rör smeten kall och klicka i smöret. Smaksätt med cacao (kan även bytas ut till annan smak).

Sedan brer du krämen snyggt på undersidan av biskvierna, konformat. Låt dem stå i frysen en stund före chokladdoppning.

Sen är det dax att doppa biskvierna i choklad.
Smält chokladen, antingen i vattenbad eller i mikro. Blanda gärna i lite olja i chokladen för lite glansigare yta.
Doppa biskvierna i den smälta chokladen, låt biskvierna stå i kyl en stund innan servering.
Går jätte bra att frysa in och spara till andra tillfällen.

Lycka till!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annika

    Men gud va gooooooooooott Sandra!! Jag dör lite. När du lägger upp sånna här bilder, det är då jag funderar på om det verkligen är värt att vara sockerfri! haha

stats