Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Att få tillbaka motivationen!

Jag har under senaste tiden tappat all motivation vad gäller träning.
I våras var jag riktigt duktig och hade grym motivation. Men sen kom det en sommar emellan, och då njöt jag av ledigheten.
När det sen var dags att komma tillbaka till rutinerna igen och tillbaka till träningen så höll det några veckor, sen kom en förkylning emellan och sen försvann allt!
Jag jobbar nu heltid och i och med mitt nya jobb så innebär det sååå mycket mer stress än tidigare.
Så mycket mer som man vill prestera och så mycket mer ansvar.

Jag vill såklart också hinna umgås med barnen innan de ska somna, och jag har mycket mindre tid tillsammans med dom nu än vad jag tidigare haft och är van vid.
När de sedan sover runt kl 20 på kvällen har jag inte motivation till att tagga upp inför ett träningspass här hemma i vardagsrummet.
Jag har då legat bredvid Joline i drygt 30 min och försökt få henne att somna med godnattsagor. Man är trött i huvudet efter en lång dag, och sjukt trött efter att ha varit i ett mörkt rum, och legat i en varm säng.
Det krävs sååå mycket mer psykiskt för att jag ska ta de där steget och komma igång nu.
Jag vill verkligen komma igång igen för jag mår inte bra av att inte träna, och särskilt inte av att se hur snabbt kroppen förändras.
Hur snabbt man tappar både kondition och styrka. Och jag vet att jag skulle må bra av att träna och komma igång igen, både för min psykiska och fysiska hälsa.
Träning är så bra stresshantering.

Har ni tips på hur jag får tillbaka min motivation?

.

löpning1 magen efter magövning 2 workoutclothes 2

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Evelina

  Jag har kommit i gång med träning igen efter år av uppehåll. Och jag håller med, med jobb och barn är det en svår kombo. Mitt tips är att bestämma dig för två träningsdagar och att det ska mycket till för att INTE träna dessa dagar. Det svåraste tycker jag är att ta sig i väg, väl på plats känns det lättare. Ytterligare ett tips som jag tycker funkar är att försöka ta sig iväg vid halv sju -sju tiden (innan man blir för tröt)t. Kan din sambo lägga barnen på dina träningsdagar? Alternativt att försöka lära barnet/barnen somna själv. Du läser saga sedan går du ut ur rummet, men säger att du sitter utanför (som en trygghet för barnen), alternativt din sambo är i närheten efter sagoläsning och du sticker iväg direkt och tränar.

  1. sandrasblogg

   Tack för era träningstips. Ska försöka ta mig själv i kragen och inte sätta ribban för högt. Jag har ju höga krav på mig själv och sätter alltid för höga mål, som känns jobbiga att uppnå. Kanske bättre att ha lite delmål som man sen under tiden förändrar.

 2. Malin A

  Lägg inte ribban för högt med antal pass/v. Alla pass som blir av är bättre än de som inte blir av. Planera i förväg vilken/vilka dagar du ska köra och lägg fram de du behöver innan du börjar lägga barnen, det har funkat för mig.

stats