Hösten innebär mycket äpplen, och något som är så gott är ju en god äppelpaj eller äpplekaka.
Kanske som efterträtt efter middagen, eller till en god helgfika.
Den här äppelkakan toppas med rostade hasselnötter.
Super gott och lite annorlunda, då denna innehåller både vetemjöl och mandelmjöl, samt farinsocker och strösocker.
Ät som vanlig kaka, eller servera med vaniljsås, eller glass.
Ingredienser:
2 ägg
1 dl socker
1 dl brun farinsocker strö
1,5 dl mjöl
1,5 dl mandelmjöl
2 äpplen
kanel
1 dl hasselnötter
70 g smör
Rör ihop ägg, socker och mjöl i en skål, och tryck ut i en löstagbar form på 24 cm klädd med bakpapper.
Skala och kärna ut äpplena. Skär i tunna skivor och lägg dem över smeten i formen i ett fint mönster. Strö kanel över äpplena. Hacka hasselnötter och strö dom över äpplena.
Hyvla smör och lägg på toppen på kakan. Grädda i 200 gr i ca 30 minuter.