Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Äpple & Kanelmuffins med crunch!

Fortsätter att dela med mig av recept på äpplen, så att ni kan använda de äpplen ni har i era trädgårdar nu.. (Självklart kan man använda köpta äpplen också)

Vi fick inga äpplen alls på vårt träd i år 🙁 super tråkigt, men hörde att de var för kallt i vår, och att det beror på det.
Hoppas ni har fått massor på era träd.

.
De här är ett recept på  supergoda äpple och kanelmuffins,

  • 100 g  smör
  • ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl  vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

 

Fyllningen:

  • 3 st  stora äpplen
  • 30 g smör till stekning
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk kanel

 

Crunch:

  • 75 g  kallt smör
  • 2 dl  havregryn
  • 1 dl  vetemjöl
  • 1 dl  strösocker

 

Gör såhär:

  • Sätt ugnen 200 grader.
  • Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
  • Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.
  • Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.
  • Tärna smöret och blanda ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
  • Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
  • Grädda i cirka 12-15 minuter
  •  

    Äpplemuffins med crunch 1Äpplemuffins med crunch 2Äpplemuffins med crunch 3Äpplemuffins med crunch 4

    Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
    Kommentarer

    Lämna ett svar

    Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    stats