Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Himmelskt bröd – Recept!

Publicerad,

Ett bröd som alltid får högsta betyg här hemma, är det här brödet.
Himmelskt bröd som de så fint heter passar verkligen in, för det är himmelskt gott!

Höstdagar som dessa när det är kallt och ruggigt, så passar det perfekt att baka gott bröd, som man kan njuta av tillsammans med en kopp varm té eller oboy. Ät till kvällsmat, frukost, eller varför inte ett mellis?

Ingridienser:
25 gram jäst
5 dl vatten 37 gradigt
1dl mjölk
2 tsk salt
1 msk honung
5 dl vetemjöl special fullkorn
6 dl vetemjöl + 2 dl till utbakningen

Gör såhär:

Smula jästen i en bunke, och blanda i vatten och mjölk och häll det över jästen så det blandar sig.
Tillsätt salt, honungen och mjölet. Arbeta snabbt den lösa degen och strö över lite vetemjöl.
Lägg på en bakduk och låt degen jäsa 1 1/2 timma (den ska bara jäsa en gång)

Sätt ugnen på 250 grader. Strö ut ½- 1 dl vetemjöl på bakbordet och tippa försiktigt ut degen.
Obs! Knåda inte, jäsbubblorna ska vara kvar.

.
Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, ca ½ dl.
Platta försiktigt ut degen med handen till ca 30×40 cm. Skär degen snabbt, enklast med en degskrapa, i 6-7 cm smala remsor. Dela varje remsa i 2-3 delar på snedden. Det gör inget om bröden inte får samma form, bara de har ungefär samma storlek.
Lägg bröden på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda direkt i mitten av ugnen i 8-9 minuter.
Låt svalna utan bakduk så blir brödskorpan frasig och fin.
.
Servera med smör och gott pålägg med grönsaker och njut!

 

bröd1_bröd-2_bröd-3_bröd4

1 Kommentar

  1. Det här brödet ska jag prova Sandra ?Ser gott ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *