Idag var det Veggo tisdag här hemma, och vi lagade en supersnabblagad Italien inspirerad middag, som var oerhört god.
Skippar man parmesanosten är den vegansk.
Det här är ett perfekt recept när man har en hektisk dag i vardagen.
Mamma kom med en gigantisk Zucchini häromdagen så jag kände att vi var tvungna att ta tillvara på den, och kom på den här rätten.
Ingredienser:
400 gram Pasta penne
1 Stor Zucchini
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Salt
peppar
3-4 msk soltorkade tomater creme
Urkärnade Kalamata oliver
Ca 1 dl riven parmesanost
Färsk Basilika
Gör såhär:
Koka pastan i ca 10 minuter.
Under tiden skär du Zucchinin i lagom bitar.
Skala och finhacka vitlöken.
Stek Zucchinin tillsammans med vitlöken i oljan tills det får lite färg. Krydda med salt och peppar.
När pastan kokat klart häller du av allt vatten, förutom ca 1 dl av vattnet.
Rör ihop soltorkade tomater cremen tillsammans med pasta vattnet och blanda ihop med pastan.
Blanda i Zucchinin, oliverna och den rivna parmesanosten och servera.
Strö över strimlad färsk basilika och njut!