Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Kanelbullens dag imorgon, 4/10!

Imorgon är det kanelbullens dag, och är du sugen på att äta rykande färska kanelbullar, kommer jag här med 2 olika recept på kanelbullar.

Det ena receptet är en klassisk bulldeg, medans den andra är lite annorlunda. Gör den ni känner för, båda är försvinnande goda 🙂

HÄR hittar du recept på supergoda kanel och kardemummabullar.
Istället för vanlig pärlsocker, är de doppade i en socker och kardemumma blandning. YUMMII!

 

bullbak 1

 

Recept på mina klassiska kanelbullar.


Ingredienser

ca 40 bullar

  • 150 g smör rumsvarmt )
  • 5 dl mjölk
  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk stött kardemumma
  • ca 1,2 l Vetemjöl

Kanelfyllning:

  • 200 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 msk kanel

 

  1. Värm mjölken till ca 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en degskål på ca 3-4 l. Häll över den fingervarma mjölken och rör om tills jästen löst upp sig i mjölken.
  3. Tillsätt margarinet i små bitar. Häll även i socker salt och kardemumman
  4. Mät upp mjölet. Häll det luftigt direkt ur påsen i ett litermått. Skaka inte måttet. Tillsätt mjölet i omgångar , så att du ser hur degens konsistens blir. Spara ca  ½ dl till utbakningen.
  5. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
  6. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
  7. Arbeta ner degen med maskin eller knåda den lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
  8. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ett lager på degen. Rulla ihop till en rulle. och skär i bitar. (ca 10 bitar per deg klump)
    (Ni kan självklart baka ut bullarna på andra sätt också, detta är det klassiska och enkla sättet)
  9. Låt bullarna jäsa under bakduk cirka 40 minuter.
  10. Värm ugnen till 225-250°C. Pensla bullarna med ägg, och strö över strösocker.
  11. Grädda bullarna mitt i ugnen, i ca  5-10 minuter. (håll koll så de inte bränns)
  12. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

 

 

 

kardemummabullar

bullarmedmjölk1

image

bullbak 8

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats