En riktigt enkel dessert att göra, och som är perfekt till barnkalas, eller när man har barn med på middagsbjudningar, så går den här garanterat hem. Glassbomb, med vanilj och hallonsorbet.
Det är kul med en lien surprice att det gömmer sig ytterligare en glass sort i den som man inte ser förens man skär i den.
Det ända som är krångligt är att det behöver lite tid, i frysen, Men gör man den på morgonen/fm, och har gäster på kvällen, så är det inga problem.
Du gör såhär:
- Klä insidan av en stor skål,, med plastfolie.
Folien ska hänga ut en bit över kanten.
Tryck ut vaniljglassen i ett tjockt lager runt skålens innerkanter och botten, lättast går det med en sked, och om den stått framme en stund så den börjar bli lite smält.
Lämna ett ”hål” stort nog att rymma en mindre skål,
Pressa ner den lilla skålen i den stora så får du perfekt mått. Fyll ut med vaniljglass runt den lilla skålen
Ställ in i frysen med den lilla skålen i. Efter någon timme, tar du u den lilla skålen, och ställ in den stora skålen i frysen igen.
. - När du låtit den stå i ett par timmar i frysen, fyller du hålet med hallonsorbet, och ställer in i frysen igen., ca 2 h
.
Om ni vill göra egna minimaränger till kan ni passa på att göra det medans glassbomben är i frysen.
Blanda 2 äggvitor med 1,5 dl strösocker, och vispa vitt och fluffigt. Blanda i någon karamellfärg om ni önskar. Spritsa ut små minimaränger på en plåt med bakplåtspapper, och grädda i ugnen, ca 45 min i 95 grader. För tvåfärgade maränger, färgar ni halva smeten i färg, och spara andra halvan vit. Fyll i hälften vit och hälften färgad i spritsen.
. - När det är dax för servering, tar du fram glassbomben från frysen, ca 15 min innan det är dags att äta. Stjälp upp den på ett fat.
Dekorera med hallon, chokladsås, mini maränger eller vad ni själva gillar och vill ha på.
Åh ser galet gott ut 🙂