Om ni ännu inte fixat dessert till påskmiddagen kommer här ett hett tips.
Ricecrisp Pavlova med vaniljcreme, lemoncurdgrädde och passionsfrukt.
Dekorera med söta små kycklingar och kanske ett litet fågelnäste. (klicka på länken för att se hur ni gör dessa)
Blandningen mellan den söta marängen med gott crisp och vaniljcremen, tillsammans med den syrliga lemoncurdgrädden och passionsfrukten ovanpå är en perfekt kombination. Det gifter sig i munnen 🙂
För 4-6 portioner
Maräng bottnarna:
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl rice krispies
Vaniljsmörkräm
2 äggulor
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
1 tsk vaniljsocker
Till garnering
3 dl vispgrädde
Ca 1 dl lemon curd
½ passionsfrukt per person
Citronmellis till dekoration
Ev kycklingar / ägg som dekoration.
Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Vänd ner flingorna i marängen. Klicka ut marängen till 4-6 runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter.
Gör sedan vaniljsmörkrämen.
Smält smöret i en kastrull. Blanda i ägg gulorna, socker, grädde, och vispa ner mjölet. Låt sjuda på svag värme till den tjocknar. Låt krämen svalna i kylen.
Vispa grädden och vänd sedan ned lemoncurden så det blandas ordentligt.
Förbered marängbakelsen en stund innan serveringen. Bred först smörkrämen på marängbotten, och sedan den vispade lemoncurd grädden.
Garnera med passionsfrukt, citronmellis och ev andra påskdekorationer.