Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Veggo Tisdag – Linguinepasta med färska tomater, vitlök, solrosfrön och ruccola!

Vi har börjat med, och försöker att äta vegetarisk mat, åtminstone en gång i veckan.
Det finns verkligen massor av inspiration på nätet om man behöver lite tips.
Idag gjorde vi en Pasta, som var supergod. Vitlök, vitt vin, tomater, ruccola, och chili bla.

Receptet kommer här:

  • 400 g linguine eller annan pasta.
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 klyftor vitlök
  • 50 g smör
  • 1 nypa chiliflakes
  • salt och peppar
  • 2 dl vitt vin (Går bra med matlagningsvin)
  • 200 g ruccola
  • 1 dl rostade solrosfrön

 

Koka pastan 2 min kortare än vad det står på paketet, häll av den men spara en mugg med pastavatten. Håll pastan varm.
Medan pastan kokar: Dela tomaterna på mitten. Smält hälften av smöret i en stor stekpanna. Pressa ner vitlöken och stek den på låg värme i fem minuter, den får inte få färg.
Höj sedan värmen och tillsätt tomaterna, chili, salt och peppar. Stek i ca två minuter, tillsätt sedan vinet och låt det koka in ordentligt.
Tillsätt nu pastan och resten av smöret i stekpannan. Tillsätt halva muggen av pastavattnet. Rör runt och låt alla smaker koka in i pastan i två minuter.
Ta en stor skål, lägg ruccolan i botten och häll på pastan. Rör om ordentligt och tillsätt ev lite mer smör och salt.
Servera med rostade solrosfrön och parmesan om du vill!

.
Vegetarisk pastavegetarisk pasta 1

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats