Kladdkaka behöver inte bara innehålla choklad. Den här goda citronkladdkakan är så fräsch. Syrlig, och perfekt kladdig. Väl värt att prova!
Till en springform på cirka 24 cm behöver du:
2 citroner
4 1/2 dl strösocker
200 gram smält smör
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader
Tvätta citronerna och riv av det gula skalet.
Rör ihop ägg och socker. och häll ner skalet i smeten.
Pressa ner saften ur de två citronerna och rör runt.
Rör ihop mjöl, vaniljsocker och vänd ner i smeten. Vänd om tills allt har blandat sig och vänd sist ner det smälta, avsvalnade smöret.
Smöra och bröa formen och häll i smeten.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter. Känn gärna med en sticka. Den ska vara lite kladdig.
Låt kakan stanna till sig i kylskåp ett par timmar innan ni serverar den med en klick grädde.
.