Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Dagens middagstips!

Här kommer ett middagstips till er. När jag först fick det förklarat för mig av min vän Helen, tyckte jag det lät jäääätte konstigt.
Kan detta verkligen vara gott? Men jag gav det ett försök, och litade på henne, eftersom hon sa att det var gott, och det är ju faktiskt kul att prova nya saker. Och om jag säger såhär. Kommer garanterat göra detta fler gånger. Det var super gott!!!

Mitt middagstips idag är Kokospanerad lax i saffransås.

Ingredienser:

500 gr laxfiléer
4 dl creme fraiche saffran och tomat.  (Jag använde laktosfri creme fraiche, tomater och örter och hade i 1 gr saffran till 4dl creme fraiche..)
0,75 dl hackad bladpersilja
2 dl kokosflingor
1 ägg
3 msk kycklingfond
1,5 dl Vatten

Gör såhär:
Vispa upp ägget och blanda kokosflingor och hackad bladpersilja på ett fat.
Salta och peppra laxen och doppa dom i ägget och panera sedan i kokosflingorna.
Stek fisken i smör ca 4-5 min per sida, på svag värme.
Salta och peppra:Blanda i creme fraiche, vatten, fond och häll blandningen runt om fisken.
Låt skjuda några minuter.

Servera med ris eller pasta och grönsaker.

 

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecca

    Hej,

    Tänkte testa detta imorgon men det stämmer med kycklingfond eller? Så att det inte ska vara fiskfond?

    Finns vanlig créme fraiche tomat/saffran? Hittade inte det senast 🙂

    Tack på förhand!

    Rebecca

    1. sandrasblogg

      Rebecca. Ja de ska vara kycklingfond. Hihi, 🙂
      Créme fraiche tomat å saffran ska finnas. Annars kör laktosfria varianten och blanda i saffran.
      Lycka till! Kram

stats