Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Hemmagjord wienernougat med mjölkchoklad – recept!

Jag provade ju att göra egen wienernougat för första gången i helgen, och oj. SÅ HIMLA GOTT!
Blandade i lite mjölkchoklad i nougaten också för att blanda ut det lite..

Ingredienser:

200 gram nougat
150 gram mjölkchoklad
100 gram flagad mandel / mandelspån

Gör såhär:

Lägg din flagade mandel i en torr stekpanna tills den får lite färg. Håll koll så att den inte blir bränd.
Fördela ner nougaten i en skål över ett vattenbad och låt smälta, bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning.
Vänd ner mandeln och vänd om försiktigt tills allt blandat sig. Häll sedan upp i en liten bakplåtsklädd form cirka 15*15 eller liknande. Låt svalna innan du skär upp lagom stora bitar.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats