Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Marängtårta med jordgubbar, hallon och mjökchokladtryffel – Recept!

Publicerad,

I år blev det en väldigt enkel midsommartårta. Men vem säger att enkla tårtor inte är goda?
Den här tårtan har allt man kan önska.
Krispiga marängbottnar , lite chokladtryffel, fylld med färska bär och en god hallongrädde.

Tänk på att chokladtryffeln ska stå kallt i 3-4 timmar, så du behöver planera lite innan du gör tårtan.

Ingredienser:
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
4 1/4 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller 5 dl färska hallon
Garnering:
1/2 l jordgubbar
2 dl färska hallon

Gör så här:

Börja med att göra mjölkchokladtryffeln. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.

Sen gör du hallongrädden. Vispa 4 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.

Häll eller bre sedan ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på den ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
Garnera sedan tårtan med jordgubbar och hallon.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *