Dagens middagstips kommer här!!
Har aldrig varit särskilt förtjust i fiskgratäng. Men denna, den är såååå sjukt god. Såsen är gudomlig med sin syrliga citronsmak, men ändå len utav grädde, den är gjord på laxfiléer, och god duchesspotatis och toppad med dill.
Du behöver:
4 laxfiléer
1 msk smör
2 fiskbuljongtärningar
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1 pressad citron
Salt & peppar
1 kruka dill
Potatis
Grädde
Gör såhär:
Förbered duchesspotatisen och låt moset svalna något innan du spritsar. (Se nedan hur du gör)
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt fiskbuljong, creme fraiche, mjölk och citron. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt den sjuda sakta ca 10 min. Smaka av med salt & peppar.
Spritsa ut moset runtom fisken. Slå på såsen över laxen och klipp över dill eller blanda ner direkt i såsen. Gratinera ca 15-20 min 220 grader. Servera med citron.
Duchesspotatis :
8-10 potatisar av mjölig sort.
Koka och stött potatisen, tillsätt en skvätt grädde och några äggulor. (Jag använde två äggulor och ca ½ dl vispgrädde. En klick smör, salt & vitpeppar, lite muskotnöt.)
Fick bjuda på en gammal bild för hann äta upp maten innan jag kom på att jag skulle fota. Så gott var det 🙂
Den har blivit vår favorit! 🙂 Gjorde den när du la upp receptet sist och den är ju såå god. Även lätt att göra och det gillas! Toppen med receptförslag. Må så gott! Kram Anna