Chokladdoppade nougatbollar med smak av havssalt
Här kommer ännu mer julgodis.
Dessa är ursprungligen mozartkulor, men jag bytte ut chokladen och toppade med en gnutta flingsalt på toppen. Lite lite salt framhäver och förhöjer chokladsmaken – det är därför man ofta har lite i smeten när man bakar kladdkaka eller brownies.
Det här behöver du till cirka 30 st julgodis :
150 gram nougat
200 gram mandelmassa
150 gram kvalitetschoklad med smak av havssalt
En liten gnutta flingsalt
Gör dina nougatkulor så här :
Ta fram den kylskåpskalla nougaten och skär upp i 30 stycken bitar.
Rulla varje bit till en rund liten boll. Skär sedan mandelmassan (rumstempurerad ) i 30 bitar, tryck ut varje bit med handflatan.Lägg nougatbiten i mitten och rulla ihop till en boll. Smält sedan chokladen över vatten bad, på svag värme. Och chokladdoppa sedan varje bit , låt överflödig choklad rinna av och strö över lite lite flingsalt, och låt stelna på bakplåtspapper.
Förvaras bäst svalt, i burk med lock.