Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Påsk pavlova!

Publicerad,

Om ni ännu inte bestämt vad ni ska ha för dessert till påskmiddagen kommer här ett hett tips.
Ricecrisp Pavlova med vaniljcreme, lemoncurdgrädde och passionsfrukt.
Dekorera med söta små kycklingar och kanske ett litet fågelnäste.
Blandningen mellan den söta marängen med gott crisp och vaniljcremen, tillsammans med den syrliga lemoncurdgrädden och passionsfrukten ovanpå är en perfekt kombination. Det gifter sig i munnen ?

 

påskdessert 1påskdessert 2påskdessert 3påskdessert 4

 

 

För 4-6 portioner

Maräng bottnarna:
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl rice krispies

Vaniljsmörkräm
2 äggulor
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
1 tsk vaniljsocker

Till garnering
3 dl vispgrädde
Ca 1 dl lemon curd
½ passionsfrukt per person
Citronmellis till dekoration
Ev kycklingar / ägg som dekoration.

 

 

Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Vänd ner flingorna i marängen. Klicka ut marängen till 4-6 runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter.

Gör sedan vaniljsmörkrämen.
Smält smöret i en kastrull. Blanda i ägg gulorna, socker, grädde, och vispa ner mjölet. Låt sjuda på svag värme till den tjocknar. Låt krämen svalna i kylen.

Vispa grädden och vänd sedan ned lemoncurden så det blandas ordentligt.

Förbered marängbakelsen en stund innan serveringen. Bred först smörkrämen på marängbotten, och sedan den vispade lemoncurd grädden.
Garnera med passionsfrukt, citronmellis och ev andra påskdekorationer.

 

Glad påsk!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *