Vill ni baka något enkekt och gott till adventsfikat på söndag?
Då rekomenderar jag mina goda saffransbiscotti.
Bilderna är tagna för 2 år sedan, och då älskade jag verkligen årets glögg flaska. Så fin!
Har ni smakat årets glögg än?
Ingredienser:
Ca 30 st:
100 gram smör
1 paket saffran
2 ägg
1½ dl strösocker
50 g sötmandel, skalad och hackad
3/4 dl russin, grovhackad
ca 5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret på svag värme. Blanda med saffran i en bunke.
Skala sötmandel, och för att du lättare ska få bort skalet kan du koka mandeln i ca 30 sek – 1 min.
Hacka mandeln och russinen.
Rör ner ägg, socker, mandel och russin.
Blanda bakpulver och mjöl och rör ihop till en ganska lös smek.
Hantera degen med mjölade händer.
Dela degen i 3 delar och rulla ut i 3 längder, ca 30 cm långa.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 12-15 min.
Ta ut plåten, sänk värmen till 150 grader. Skär längderna i sneda bitar och ställ in plåten igen, i ytterligare 10 min ca.
Slå av värmen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat och blivit knapriga.
.
Å vad goda de ser ut. Ska nig prova att göra imorn. Och jo, jag har provat årets glögg o den är såååå god. Har du provat?
Kan du snart lägga ut recept på din fina godistårta?:) kram
Sara: Nej, har inte provat årets glögg, men då kanske jag ska inhandla den
Just det, förlåt. Den kommer upp i helgen!!
kram