Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Adventsfika – Saffransbiscotti!

Publicerad,

Vill ni baka något enkekt och gott till adventsfikat?
Då rekomenderar jag mina goda saffransbiscotti.

Bilderna är tagna förra året, och då älskade jag verkligen årets glögg flaska. Så fin!
Vad är det för smak på Årets glögg? Det har jag inte hört något om.

 

Ingredienser:
Ca 30 st:

100 gram smör
1 paket saffran
2 ägg
1½ dl strösocker
50 g sötmandel, skalad och hackad
3/4 dl russin, grovhackad
ca 5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

.
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret på svag värme. Blanda med saffran i en bunke.
Skala sötmandel, och för att du lättare ska få bort skalet kan du koka mandeln i ca 30 sek – 1 min.
Hacka mandeln och russinen.
Rör ner ägg, socker, mandel och russin.
Blanda bakpulver och mjöl och rör ihop till en ganska lös smek.
Hantera degen med mjölade händer.

Dela degen  i 3 delar och rulla ut i 3 längder, ca 30 cm långa.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 12-15 min.
Ta ut plåten, sänk värmen till 150 grader. Skär längderna i sneda bitar och ställ in plåten igen, i ytterligare 10 min ca.
Slå av värmen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat och blivit knapriga.

.

saffransbiscotti1_

saffransbiscotti5_

saffransbiscotti2_1

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *