Ett litet middagstips kommer här.
Lasange, med färska lasangeplattor, med smak av basilika, timjan, och chili
Mums!
Ingredienser:
500 gram köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör
1,5 dl chilisås
2 msk tomatpuré
Färsk timjan
Färsk basilika
2 krm svartpeppar
1 grönsaksbuljongtärning
1 krm chilipulver
1 krm vitpeppar
Lasagneplattor
Ostsås:
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
3 dl riven ost
1/2 tsk salt
30 gr smör
Gör såhär:Sätt ugnen på 225°.
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör i en stekpanna.
Lägg i köttfärsen och stek den. Tillsätt chilisås, tomatpuré, basilika, timjan, peppar, övriga kryddor och buljongtärning.
Låt såsen koka ca 5 min.Dax för ostsåsen.
Vispa ut mjölet i smör och hälften av mjölken i en kastrull.
Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min.
Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksätt med salt.Varva sedan köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås.
Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Servera med en sallad. Om man inte vill göra egen ostsås så går det självklart lika bra md färdigköpt bechamelsås
Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör i en stekpanna.
Lägg i köttfärsen och stek den. Tillsätt chilisås, tomatpuré, basilika, timjan, peppar, övriga kryddor och buljongtärning.
Låt såsen koka ca 5 min.Dax för ostsåsen.
Vispa ut mjölet i smör och hälften av mjölken i en kastrull.
Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min.
Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksätt med salt.Varva sedan köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås.
Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Servera med en sallad. Om man inte vill göra egen ostsås så går det självklart lika bra md färdigköpt bechamelsås