Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Dagens middagstips!!

Publicerad,

Dagens middagstips kommer här!!

Har aldrig varit särskilt förtjust i fiskgratäng. Men denna, den är såååå sjukt god. Såsen är gudomlig med sin syrliga citronsmak, men ändå len utav grädde, den är gjord på laxfiléer, och god duchesspotatis och toppad med dill.

Du behöver:
4 laxfiléer
1 msk smör
2 fiskbuljongtärningar
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
1 pressad citron
Salt & peppar
1 kruka dill
Potatis
Grädde

Gör såhär:

Förbered duchesspotatisen och låt moset svalna något innan du spritsar. (Se nedan hur du gör)
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt fiskbuljong, creme fraiche, mjölk och citron. Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt den sjuda sakta ca 10 min. Smaka av med salt & peppar.
Spritsa ut moset runtom fisken. Slå på såsen över laxen och klipp över dill eller blanda ner direkt i såsen. Gratinera ca 15-20 min 220 grader. Servera med citron.

Duchesspotatis :

8-10 potatisar av mjölig sort.
Koka och stött potatisen, tillsätt en skvätt grädde och några äggulor. (Jag använde två äggulor och ca ½ dl vispgrädde. En klick smör, salt & vitpeppar, lite muskotnöt.)

20140102-193241.jpg

Fick bjuda på en gammal bild för hann äta upp maten innan jag kom på att jag skulle fota. Så gott var det 🙂

1 Kommentar

  1. Den har blivit vår favorit! 🙂 Gjorde den när du la upp receptet sist och den är ju såå god. Även lätt att göra och det gillas! Toppen med receptförslag. Må så gott! Kram Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *