Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Wienersemla på fettisdagen!

Jag provade att snabbt slänga ihop wienersemlor idag. Trodde inte jag skulle ha tid att baka idag, men vi bjöd över barnens farmor och farfar på lite fika, och då kändes det som de bara var tvungen att vara semlor såhär på fettisdagen. Men jag slängde ihop ett par semlor under tiden som lövbiffsgrytan puttrade på spisen.  Och alltså, mums, så frasiga och goda de blev.. Och de var super enkelt.
Jag fuskade och åt en halv semla. Jag fyllde dom med vaniljsmörkräm och grädde. Smaskigt värre.

För 4 semlor behöver du:
6 smördegsplattor
Grädde till att fylla semlorna.
Florsocker

Till Vaniljsmörkräm
2 äggulor
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:
Börja med vaniljsmörkrämen.
Smält smöret i en kastrull. Blanda i ägg gulorna, socker, grädde, och vispa ner mjölet. Låt sjuda på svag värme till den tjocknar. Låt krämen svalna i kylen.

Ställ ugnen på 200 grader, 
Lägg tre tinade smördegsplattor över varandra och tryck ihop dem så de fastnar över varandra. För de ska fastna bättre kan man pensla dem med kallt vatten emellan.
Tryck ut runda bitar med hjälp av ett glas. Jag fick ut 6 runda bitar av 3 smördegsplattor. De beror på hur stora glas ni använder.
Pensla även ovansidan med kallt vatten, och grädda dem tills de precis blir gyllene ungefär 10-15 minuter.

Skär av locket & låt wienersemlorna svalan innan du klicka ut fyllningen. Mina var fortfarande lite ljumna så grädden smälte lite, så rekommenderar att de verkligen svalnar.

Vispa grädden och lägg i vaniljsmörkrämen, och spritsa sedan ut grädden i semlan. På med locket och pudra med florsocker.

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Magdalena

    Varför ska man ha 6 smördeg, du verkar ha använt 3 bara? Hur gör du sedan? Blandar all kräm med vispad grädde? Tacksam för snabbt svar

    1. sandrasblogg

      Magdalena. Jag lägger 3 st på varandra, för jag använder 3 st uttryckta smördegsplattor till varje semla.
      Och jag får ut 2 st semlor på 3 smördegsplattor.
      Ska ni endast göra 2 st semlor räcker det med 2 smördegsplattor,
      Blanda smörkrämen för sig, men där har du i 1 dl ovispad vispgrädde.

      När du sedan ska fylla semlan så klickar du i smörkrämen, och sen spritsar i vispad grädde.

      lycka till

stats