Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

VLOGG – Baka äpplepaj med mig!

Publicerad,

Nu Äntligen kan jag visa er Vloggen som spelades in i början på veckan.
Det har inte varit de allra lättaste att få till det.
Först när allt var klart och jag publicerade den, så försvann ljudet från videon, pga att upphovsrättslagen SUCK!

SÅ nu fick jag ta en annan låt som inte alls är lika bra, men den är laglig iallafall 😛

Vad tycker ni om Vloggen?? Är det kul att blanda lite sådant material tycker ni?
Kika gärna in, prenumerera på kanalen och gilla klippet om ni vill se mer.

Har faktiskt en ny Vlogg på gång också. Den ska bara klippas ihop.

[youtube]https://youtu.be/MkwrQtiOtJQ[/youtube]

Nedan finner ni receptet på pajen som bakas i Vloggen.

Du behöver

Pajdeg

  • 200 gsmör, saltat
  • 2 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 4 äggulor
  • 4 1/3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning

  • 2-3  medelstora äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 0,75 msk kardemumma

Smuldeg

  • 75 g smör, saltat
  •  1/3 dl farinsocker
  • 1 2/3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn

Vaniljchantilly

  • 1 vaniljstång
  • ½ dl florsocker
  • 5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Pajdeg
    Se till att alla ingredienser är rumstempererade. Blanda ihop allt för hand eller med elvispen och degkrokarna till en bra pajdeg.
  2. Smöra en 22 cm i diameter springform eller pajform med löstagbar kant, och pressa ner degen i formen.
  3. Fyllning
    Skala äpplena och kärna ur om det behövs. Dela varje äpple i lagom klyftor. Tryck neräpplena  lite i degen Strö över kardemumma och strösocker.
  4. Smuldeg
    Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Blanda alla ingredienser till ett smul. Strö över äpplena och grädda pajen i ugnen i ca 35-40 min. (Tänk på att tiden i ugnen kan variera.) Den ska få lätt gyllenbrun färg men fortfarande kännas mjuk i mitten.
  6. Chantilly
    Dela vaniljstången i mitten och skrapa ur fröna i en bunke. Tillsätt florsocker och grädde. Vispa grädden till en fast och fin konsistens precis innan servering.

2 Kommentarer

  1. Kul att se ! Ska testas:) flera videor vore kul!!

  2. Mer vloggar, tycker det vore super kul om du ville blanda in det ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *