Nu Äntligen kan jag visa er Vloggen som spelades in i början på veckan.
Det har inte varit de allra lättaste att få till det.
Först när allt var klart och jag publicerade den, så försvann ljudet från videon, pga att upphovsrättslagen SUCK!
SÅ nu fick jag ta en annan låt som inte alls är lika bra, men den är laglig iallafall 😛
Vad tycker ni om Vloggen?? Är det kul att blanda lite sådant material tycker ni?
Kika gärna in, prenumerera på kanalen och gilla klippet om ni vill se mer.
Har faktiskt en ny Vlogg på gång också. Den ska bara klippas ihop.
[youtube]https://youtu.be/MkwrQtiOtJQ[/youtube]
Nedan finner ni receptet på pajen som bakas i Vloggen.
Du behöver
Pajdeg
- 200 gsmör, saltat
- 2 dl strösocker
- ½ tsk salt
- 4 äggulor
- 4 1/3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning
- 2-3 medelstora äpplen
- 2 msk strösocker
- 0,75 msk kardemumma
Smuldeg
- 75 g smör, saltat
- 1/3 dl farinsocker
- 1 2/3 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
Vaniljchantilly
- 1 vaniljstång
- ½ dl florsocker
- 5 dl vispgrädde
Gör så här
- Pajdeg
Se till att alla ingredienser är rumstempererade. Blanda ihop allt för hand eller med elvispen och degkrokarna till en bra pajdeg. - Smöra en 22 cm i diameter springform eller pajform med löstagbar kant, och pressa ner degen i formen.
- Fyllning
Skala äpplena och kärna ur om det behövs. Dela varje äpple i lagom klyftor. Tryck neräpplena lite i degen Strö över kardemumma och strösocker. - Smuldeg
Sätt ugnen på 175 grader. - Blanda alla ingredienser till ett smul. Strö över äpplena och grädda pajen i ugnen i ca 35-40 min. (Tänk på att tiden i ugnen kan variera.) Den ska få lätt gyllenbrun färg men fortfarande kännas mjuk i mitten.
- Chantilly
Dela vaniljstången i mitten och skrapa ur fröna i en bunke. Tillsätt florsocker och grädde. Vispa grädden till en fast och fin konsistens precis innan servering.
Mer vloggar, tycker det vore super kul om du ville blanda in det ??
Kul att se ! Ska testas:) flera videor vore kul!!