Världens godaste tacopaj! Saftig, lite styrka, och krämigt god. Ni måste prova!
Kan vara gott att bryta av allt grillat mot den här.
Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl filmjölk
Blanda ihop allt till en deg och tryck ut i en pajform med höga kanter och löstagbar botten.
Förgrädda 10 min i 225°, i mitten av ugnen.
Fyllningen:
700 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st stora tomater
6 st fefferoni
Bryn köttfärsen och löken i en stekpanna med smör.
Tillsätt vatten och kryddpåsen. Låt koka en stund så att köttfärsen blir rätt så torr.
Lägg all fyllning i pajskalet.
Hacka tomater och fefferoni efter smak. Lägg överst på köttfärsen.
Topping:
2 dl crême fraiche
5 msk majonnäs
1,75 dl riven ost
3 st pressade vitlöksklyftor
Blanda toppingen och bred ovanpå pajen.
Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg.
Servera gärna med en stor blandad sallad. Gärna med massa avocado.
Hej! Hur stor form? Ska göra denna i morgon och bjuda på! 🙂
Christina: jag använder en vanlig springform, 24 cm i diameter ungefär 🙂
Lycka till!! Hoppas du gillar den.