Sandra – Mamma till Wilmer och Joline

Världens godaste tacopaj!

Världens godaste tacopaj! Saftig, lite styrka, och krämigt god. Ni måste prova!
Kan vara gott att bryta av allt grillat mot den här.

Pajdeg:

4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl filmjölk

Blanda ihop allt till en deg och tryck ut i en pajform med höga kanter och löstagbar botten.
Förgrädda 10 min i 225°, i mitten av ugnen.

Fyllningen:
700 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st stora tomater
6 st fefferoni

Bryn köttfärsen och löken i en stekpanna med smör.
Tillsätt vatten och kryddpåsen. Låt koka en stund så att köttfärsen blir rätt så torr.
Lägg all fyllning i pajskalet.
Hacka tomater och fefferoni efter smak. Lägg överst på köttfärsen.

Topping:
2 dl crême fraiche
5 msk majonnäs
1,75 dl riven ost
3  st pressade vitlöksklyftor

Blanda toppingen och bred ovanpå pajen.
Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg.
Servera gärna med en stor blandad sallad. Gärna med massa avocado.

 

tacopaj1 tacopaj2 tacopaj3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. sandrasblogg

      Christina: jag använder en vanlig springform, 24 cm i diameter ungefär 🙂
      Lycka till!! Hoppas du gillar den.

stats