Header Image

Sandra - Mamma till Wilmer och Joline

Välkommen till Sandras blogg! Jag är en 27 årig tjej, toppbloggare i Norrköping och hos Vimedbarn, och mamma till Wilmer & Joline. Jag bor med min sambo, i vårt nybyggda hus utanför Norrköping. Hos mig får du läsa om det mesta inom familjeliv, mat & bakning med receptinspiration, inredning, shopping, resor och mycket mer. Välkomna hit! Vill ni komma i kontakt med mig? Maila på: [email protected]

Våran söndagsmiddag!

Publicerad,

Ikväll blev det söndagsmiddag framför tv´n, utan barn.
Det är faktiskt rätt skönt att avsluta helgen så ibland. Äta i lugn och ro, och bara vara 🙂 och då brukar vi passa på att äta sånt som man vet att inte barnen gillar..
Så på menyn ikväll stod det Tacopaj. Jag har delat med mig av det här receptet förrut, men det är värt att göra igen, för den här tacopajen är så himla god!

 

 

 

Pajdeg:
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g margarin
1 ½ dl filmjölk

Blanda ihop allt till en deg. Tryck ut i en pajform. Gärna en med höga kanter och löstagbar botten. Förgrädda 10 min i 225°.

Fyllningen:
600-700 g köttfärs
1 st gul lök
1 1/2 påse taco-kryddmix
1 dl vatten
2 st tomater
4-6 st feferoni

Bryn köttfärsen och löken. Tillsätt vatten och kryddpåsen. Koka så att köttfärsen blir rätt så torr. Lägg allt i pajskalet. Hacka tomater och feferoni efter smak. Lägg överst på köttfärsen.

Topping:
2 dl crême fraiche
4 msk majonnäs
2 dl riven ost
3-4 st pressade vitlöksklyftor

Blanda och bred toppingen ovanpå pajen. Grädda 10-15 min i 250° tills ytan fått vacker färg. Servera med en stor blandad sallad.

 

2 Kommentarer

  1. aochmflyttarin

    Åh mums! 🙂
    Kram

  2. Mormor o Morfar

    Duktig du är Sandra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *