Här kommer receptet på de söta ugglekakorna som Joline hade på sin födelsedag.
Ingredienser:
0,75 dl socker
0,75 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl mjöl
1 ägg
100 g rumsvarmt smör
Marabou Neverstop eller Nonstop
Mandlar
Mandlar
.
Gör så här:
1. Blanda allt till en deg som håller ihop.
2. Låt degen vila i kylen inslagen i plastfolie minst en timme.
3. Ta en bit i taget och kavla ut (mellan två ark bakplåtspapper) till en ca 4-5 mm tjock platta.
4. Stansa ut cirklar.
5. Gör små bollar av degen som du använder som ögon tillsammans med neverstop.
6. Använd en mandel som näbb.
7. Nagga med gaffel som får lämna avtryck som klor (se bilder nedan).
8. Lägg på bakplåtspapper på plåt.
9. Grädda i 170 grader ca 8-10 minuter.
.