Den här torsken i krämig kokosmjölk, med ris och wokade grönsaker, blev så himla god.
Joline som annars kan vara lite tråkig när det kommer till mat, åt massor!
En krämig fiskgratäng med smak av kokosmjölk, lime, sambaloelek.
Serveras med ris, krispiga wokgrönsaker, och lime.
Det bästa av allt är att det är få moment och går supersnabbt att tillaga.
Toppa med lite färsk koriander för lite extra asiatisk smak 🙂
Ingredienser:
- 600 g koljafilé eller torskfilé
- 2 tsk salt
- 2 krm finmalen vitpeppar
- 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig)
- skalet av 2 lime
- 1 tsk sambal oelek
- Ris
- Wokgrönsaker
- 2 lime som skärs i klyftor
- Färsk koriander
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175˚C, krydda fisken med salt och peppar.
Vispa samman kokosmjölk, limeskal och sambal oelek i en ugnsform. Lägg fisken i kokosmjölken och baka i ugnen i ca 20 min.
Koka riset.
Hetta upp en stekpanna med rapsolja, och stek grönsakerna hastigt, ca 2 min. Krydda med salt och peppar.
Toppa med lite färsk koriander.
Toppa med lite färsk koriander.