Ikväll har jag gjort lite julgodis, bl.a Chokladbräck med polkagris & cashewnötter.
Hur enkelt och snabbt som helst. Så ska ni julstöka imorgon och inte har gjort något julgodis ännu, så är detta absolut en kandidat, för de tar ingen tid alls.
Du behöver:
200 g mörk choklad
200 g vit choklad
1 dl polkagris, hackad
1 dl salta cashewnötter, hackade
GÖR SÅ HÄR
1. Smält den mörka chokladen över vattenbad. Bred ut den tunt, ca 2–3 mm, på en plåt eller bricka med bakplåtspapper. Ställ in chokladen i frysen i en stund för att stelna. (alternativt ute nu när det är kallt)
2 .Smält den vita chokladen och bred ut den över den mörka chokladen.
3. Strö polkagris och cashewnötter över den vita chokladen innan den stelnar. Låt chokladen stelna i en stund i kylskåpet eller ute. Bryt bitar från chokladbräcket.